Zoeken

Homoseksualiteit, overspel... in Marokko: Abdelilah Benkirane waarschuwt

13 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

Abdelilah Benkirane, de secretaris-generaal van de PJD-partij, heeft scherpe kritiek geuit op de recente uitspraken van de minister van Justitie over het decriminaliseren van overspel. Tijdens het 18e nationale jongerenforum van zijn partij op donderdag noemde de voormalige premier dit voorstel een opmaat naar een bredere maatschappelijke "ontsporing" die de traditionele waarden van Marokko bedreigt.

"Degene die consensuele relaties, homoseksualiteit en soortgelijke plagen in Marokko heeft geïntroduceerd, zal morgen zeggen dat jullie zonen meisjes moeten worden en jullie dochters jongens," waarschuwde hij. Hij ziet dit als een "aanval" op de fundamenten van de Marokkaanse samenleving.

Lees ook: "Premier Akhannouch steelt hulp van weduwen" (video)

Abdelilah Benkirane waarschuwde ook voor de druk op de PJD om te zwijgen over deze ontwikkelingen. "Als we iets zien dat niet klopt, kunnen we niet stil blijven," benadrukte hij, verwijzend naar de historische rol van zijn partij in het stabiliseren van het land na de gebeurtenissen van 2011. "Het maakt me niet uit of we de regering leiden, maar wat belangrijk is, is dat we hebben bijgedragen aan het redden van het land. Vergeet niet wat er in 2011 gebeurde, toen het land werd bedreigd door het onbekende, en als de PJD niet was tussenbeide gekomen, weten we niet wat er van dit land zou zijn geworden." Hij voegde eraan toe: "Kijk naar wat er in andere landen is gebeurd en wat er nu gebeurt."

Lees ook: Gendergelijkheid, een "Europeanisering" van Marokko

De partijleider bevestigde opnieuw de gehechtheid van de PJD aan de islam als belangrijkste referentie, terwijl hij ook zijn loyaliteit aan de monarchie benadrukte. "Ons werk is gebaseerd op de plicht om advies te geven, het goede te bevelen en het kwade te verbieden, ongeacht de prijs," concludeerde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team