Zoeken

Al Hoceima’s verborgen paradijzen

26 juli 2024 - 18:50 - Marokko

©

De provincie Al Hoceïma is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust, verkoeling en ontspanning. Met zijn paradijselijke stranden en prachtige natuurlijke landschappen trekt het zowel zonaanbidders als avontuurlijke natuurliefhebbers aan.

De regio biedt voor ieder wat wils. Sommige vakantiegangers genieten liever van de stranden dicht bij de stad, terwijl anderen de drukte ontvluchten en de ongerepte schoonheid van afgelegen baaien opzoeken.

Lees ook: Ambassadeur dolenthousiast over vakantie in Al Hoceima

De laatste jaren hebben enkele voorheen onbekende stranden nationale bekendheid gekregen, ondanks de soms moeilijke bereikbaarheid door het ontbreken van verharde wegen. Zo staat het strand van Taydiwine in het dorp Taoussart bekend als het "Strand van de 700 Treden" en zijn ook de stranden van Boumeksoud, Makram en Tikkit geliefd bij zonaanbidders die op zoek zijn naar rust en natuurschoon.

Naast deze stranden, die via hobbelige wegen te bereiken zijn, zijn er ook verborgen stranden tussen de bergen die alleen per boot toegankelijk zijn. Deze stranden, zoals Tharanka, Tarkhsount en Jebron, staan bekend om hun adembenemende schoonheid en kristalheldere water.

Lees ook: Toestroom backpackers naar stranden Al Hoceima

Mohamed Abdelmalek, een Marokkaan die in het buitenland woont, bezocht met een groep vrienden het strand van Taydiwine. Hij was onder de indruk van de natuurlijke schoonheid van Al Hoceima en noemde het strand een van de mooiste van Marokko en de Middellandse Zee. Hij vertelde aan persagentschap MAP dat hij al langer de wens had om dit strand te bezoeken nadat hij foto’s op sociale media had gezien. De reis was een leuke en avontuurlijke ervaring voor hem en zijn vrienden, die de 779 treden naar beneden moesten afleggen om het strand te bereiken.

Volgens Saknaoui El Ghalbzouri, vice-voorzitter van de Vereniging Forum van de jongeren van het millennium voor ontwikkeling en toerisme in Al Hoceima, heeft de stad een unieke geografische ligging en een rijke geschiedenis, wat zorgt voor een combinatie van natuurlijke en culturele attracties. Hij benadrukt echter dat het toerisme in Al Hoceima zich voornamelijk heeft gericht op strandvakanties en pleit voor diversificatie van het toeristisch aanbod met nieuwe producten die zich richten op cultuur, milieu en erfgoed.

Lees ook: Al Hoceima lokt toeristen met paradijselijke stranden

El Ghalbzouri erkent de inspanningen die zijn gedaan om de toeristische aantrekkingskracht van Al Hoceima te versterken, zoals de verbetering van infrastructuur, accommodatie en verbindingen, en de restauratie van archeologische en historische locaties. Hij wijst echter ook op de uitdagingen, zoals het gebrek aan samenwerking tussen verschillende programma’s en de zwakte van lokale toeristische actoren, waardoor het toerisme seizoensgebonden blijft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team