Zoeken

Al-Khayr Tanger: grootste oplichting ooit in Marokko

14 augustus 2024 - 11:20 - Marokko

©

De oplichtingszaak rondom de zogenaamde ’Al-Khair Groep’ houdt de stad Tanger al dagen in zijn greep en lijkt nog lang niet voorbij. Tot nu toe zijn er al bijna 700 aangiftes gedaan tegen de groep.

Het aantal klachten blijft dagelijks groeien, met meer dan 100 nieuwe aangiftes per dag. Volgens Tanger24 is dit een van de grootste oplichtingszaken die Marokko in jaren heeft gezien. De Al-Khair Groep zou maar liefst 1,8 miljard dirham hebben buitgemaakt van zijn vele slachtoffers.

Lees ook: FBI pakt Marokkaanse oplichter die opschepte in podcast

De meeste aangiftes zijn gericht tegen twee vrouwen, die worden beschouwd als de breinen achter de grootschalige zwendel. Beide vrouwen zijn inmiddels gearresteerd. De zaak kwam aan het licht toen de groep niet langer in staat was om rente uit te keren aan de slachtoffers, die waren overgehaald om te investeren in fictieve projecten.

Lees ook: Belg verliest fortuin aan ’Marokkaanse prinses’-zwendel

Onder druk verbrak de groep het contact met de investeerders, wat leidde tot onrust en uiteindelijk tot aangiftes bij de autoriteiten. Er is een onderzoek gestart om alle betrokkenen te identificeren en te arresteren, en om de gestolen bedragen terug te vorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team