Zoeken

Leerkracht in Casablanca spil in vastgoedfraude

1 augustus 2024 - 13:00 - Marokko

©

Een docent Engels op een prestigieuze privéschool in Casablanca is gearresteerd voor zijn betrokkenheid bij een grootschalige vastgoedfraude. Samen met drie anderen zou hij valse documenten hebben gebruikt om huizen te verkopen die niet van hen waren.

De zaak kwam aan het licht toen een familie aangifte deed bij de politie in Mediouna. Bij terugkeer in Casablanca troffen ze een onbekende vrouw aan in hun huis, die stelde het te hebben gekocht. Onderzoek wees uit dat de vrouw een vervalst document had, een oud koopcontract uit 2008. Dit soort contracten is al jaren niet meer geldig voor vastgoedtransacties.

Lees ook: Grote vastgoedzwendel in Tanger

De vrouw verklaarde dat ze het contract had gekregen van een man die ze bij een notaris had ontmoet. Dit leidde de politie naar de hoofdverdachte, de Engelse docent. Hij wordt verdacht van het leiden van een criminele organisatie die zich bezighield met het vervalsen van documenten, waaronder koopcontracten voor huizen.

Lees ook: Inwoners Nador beschuldigen vastgoedmaffia van diefstal grond (video)

De politie is nog op zoek naar drie handlangers van de docent: een ambtenaar en twee gepensioneerde ambtenaren. Zij zouden de valse contracten hebben voorzien van datums en stempels, en de handtekeningen hebben vervalst. De bende zou duizenden euro’s hebben verdiend met de verkoop van deze documenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team