Zoeken

Algerije wil Afrika Cup 2025 in Marokko boycotten

30 juni 2024 - 21:00 - Sport

©

Het Algerijnse voetbalelftal zou kunnen ontbreken op de Afrika Cup 2025, die in Marokko wordt gehouden. De Algerijnse voetbalbond (FAF) overweegt deze optie, officieel om zijn "spelers te sparen" voor de kwalificatiewedstrijden van het WK 2026.

De FAF wijst op de korte tijd tussen de Afrika Cup en het WK 2026 in de VS, Canada en Mexico. Door de Afrika Cup over te slaan, zou Algerije zich volledig kunnen richten op een kwalificatie voor het WK 2026.

Lees ook: Officiële data Afrika Cup 2025 eindelijk onthuld!

Deze mogelijke boycot zorgt voor gemengde reacties in Marokko en Algerije. Sommigen steunen de FAF in zijn focus op het WK, terwijl anderen het zien als een belediging voor Arabische voetbalfans. Het officiële besluit van de FAF wordt met spanning afgewacht.

Lees ook: Marokko-Algerije: shirt-oorlog...

Ondertussen zou de FAF druk uitoefenen op Algerijnse spelers in de Marokkaanse competitie om terug te keren naar hun thuisland of elders te gaan spelen. Spelers als Gaya Merbah (Ittihad Tanger), Ilyes Chetti en Zakaria Draoui (Wydad Athletic Club), en Riyad Benayad zouden al hebben besloten om Marokko te verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team