Zoeken

Algerije moet antwoorden geven over verdwenen Marokkanen

26 september 2024 - 13:50 - Marokko

©

De Vereniging van Marokkaanse Slachtoffers van Wederrechtelijke Uitzetting uit Algerije (AMVEEA) heeft een dringende oproep gedaan aan de Marokkaanse regering. Ze vragen om de verdwijning van drie Marokkanen tijdens de massale uitzetting uit Algerije in 1975 aan te kaarten tijdens een komende VN-sessie over gedwongen verdwijningen.

De vereniging heeft een memorandum opgesteld waarin de verdwijning van Ammar Ould Mimoun Ezzawi, Hassna Khallouk en Ahmed Ben Abdallah wordt beschreven. Deze drie Marokkanen zijn spoorloos verdwenen na hun arrestatie door de Algerijnse autoriteiten in de jaren zeventig.

Lees ook: Vermiste Marokkanen in Algerije vastgehouden?

De AMVEEA wijst erop dat deze zaak al eerder is voorgelegd aan de VN-werkgroep inzake gedwongen verdwijningen. In 2018 heeft deze werkgroep Algerije om opheldering gevraagd, maar tot op heden is er geen reactie gekomen. De families van de vermisten leven nog steeds in onzekerheid en hopen wanhopig iets te horen over het lot van hun dierbaren.

Lees ook: Mysterie rond verdwenen Marokkanen in Algerije blijft bestaan

De vereniging hoopt dat de Marokkaanse delegatie deze kwestie zal aankaarten tijdens de komende VN-sessie en dat het Comité concrete aanbevelingen zal doen aan Algerije om de waarheid te verkrijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team