Zoeken

Algerije probeert Marokkaans voetbaltalent aan te trekken

5 oktober 2024 - 23:00 - Sport

©

De Algerijnse voetbalbond (FAF) heeft een poging gedaan om de Marokkaanse aanvaller Amine El Ouazzani voor Algerije te laten spelen, zonder succes.

De 23-jarige speler van de Portugese club Braga verkoos om trouw te blijven aan Marokko, ondanks een aantrekkelijk aanbod van de Algerijnse bondsvoorzitter Walid Sadi. Sadi beloofde El Ouazzani een directe plek in het Algerijns elftal, maar de jonge aanvaller sloeg het aanbod af. Zelfs druk vanuit de FAF op zijn familie kon hem niet van gedachten doen veranderen.

Lees ook: Marokko pikt voetbaltalent van Algerije

Amine El Ouazzani, geboren in het Franse Grenoble uit een Marokkaanse vader en een Algerijnse moeder, speelde al eerder voor Marokko Onder 23. Met dit team won hij in maart de Afrika Cup. Ook was hij onderdeel van het Marokkaans team dat brons won op de Olympische Spelen in Parijs – een historische prestatie.

Lees ook: Algerije dringt aan voor Amine El Ouazzani

De naam van Amine El Ouazzani ontbreekt dan ook op de lijst van 26 spelers die de Algerijnse bondscoach Vladimir Petkovic heeft opgeroepen voor de wedstrijden tegen Togo op 10 en 14 oktober, in het kader van de kwalificatie voor de Afrika Cup 2025 in Marokko. Ook de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui selecteerde hem niet voor de wedstrijden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek op 12 en 15 oktober.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team