Zoeken

Algerije wil jonge speler van Marokko pikken

3 mei 2024 - 16:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) en de Algerijnse voetbalbond (FAF) voeren een intense strijd om Ayman Aourir, een jonge talentvolle speler van Bayer Leverkusen.

Aourir, met Algerijnse roots via zijn moeder en Marokkaanse roots via zijn vader, bevindt zich in het midden van een ware belangenstrijd tussen de twee voetbalbonden. Beide landen zijn vastberaden om de jonge aanvaller aan hun selectie toe te voegen.

Lees ook: Yassine Benrahou keert Algerije rug toe en kiest Marokko

De FRMF nam het voortouw door contact op te nemen met Aourir. De bond benadrukte zijn potentieel en de rol die hij in de toekomst zou kunnen spelen binnen het Marokkaans elftal.

De FAF wil niet achterblijven. Ook zij benaderden de aanvaller met de belofte van een prominente rol bij de Algerijnse selectie en de kans om actief bij te dragen aan de ambities van het land.

De keuze van de jonge speler lijkt te gaan naar Marokko. Hij speelde al twee wedstrijden voor het Marokkaanse U17-elftal. Deze keuze zou mogelijk ingegeven zijn door de sterke prestaties van Marokko op het internationale toneel, met name tijdens het WK in Qatar.

Lees ook: Marokko beïnvloedde keuze Amine Gouiri voor Algerije

Naast de nationale selecties tonen ook diverse Europese topclubs interesse in de jonge sterspeler. Clubs zoals Tottenham Hotspur (Engeland), Bayern München (Duitsland) en AS Monaco (Frankrijk) houden Aourir nauwlettend in de gaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team