– 200g oud briochebrood
– 4 eieren
– 80g gemalen amandelen
– 20 suikerklontjes
– 75g kristalsuiker
– 1 pakje vanillesuiker
– 2 eetlepels kristalsuiker
– 1 citroen
– 10cl vloeibare room
– 5 cl melk
– Een snufje zout
Snijd de brioche in plakjes en leg ze in een kom. Rasp de citroenschil boven een pan, voeg de room en de melk en breng aan de kook. Giet dit mengsel over de sneetjes brioche en laat rijzen. Verwarm de oven voor 180°.
In een pan, verwarm de suikerklontjes met 2 eetlepels water en roer tot het een goudkleurig karamel wordt. Haal van het vuur en voeg 2 eetlepels citroensap. Giet de karamel in een bakvorm en bestrijk er de bodem en de randen mee.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker, voeg een voor een de eidooiers en giet het mengsel over de plakjes brioche. Voeg de gemalen amandelen. Kneed en meng goed alles goed.
Klop de eiwitten tot sneeuw met een snufje zout en roer ze voorzichtig door het briochebrood-mengsel.
Giet het mengsel in de bakvorm, dek af met folie en leg voorzichtig neer in een ovenschaal tot de helft gevuld met warm water. Laat een uur bakken in de oven.
Haal de bakvorm uit het waterbad en laat afkoelen. Laat minsten 4 uur in de koelkast alvorens de brioche uit de bakvorm te halen. Bestrooi met kristalsuiker en serveer.
Harcha met kaas en kruiden
Chebakia
Appel en dadelkoekjes
Briwat met amandelen en dadels
Krachel of anijsbroodjes
Chamia cake