– 250 g kruimeldeeg
– 500gr appelen
– 150g dadels
– 50gr gepelde noten
– 75 g bruine suiker
– 250gr meel
– 1/2 theelepel gemalen kaneel
– 120 g zachte boter
Bestrooi een werkvlak met 25 gram bloem en spreid het deeg uit tot een rechthoek.
Smeer een bakvorm van 18 x 28 cm met boter en garneer met het deeg. Prik de bodem met een vork.
Schil de appelen en versnijd ze grof. Ontpit de dadels en snijd ze in stukken middendoor, hak de walnoten. Doe alle ingrediënten in een kom, bestrooi met suiker en meng goed. Bedek het deeg met dit mengsel en zet de oven thermostaat tot 200°C.
Giet de resterende bloem in een kom, voeg de resterende boter en de noten toe en meng met de vingertoppen tot het mengsel lijkt op grove kruimels. Roer er dan de resterende suiker en kaneel doorheen en verdeel dit mengsel over de vulling. Zet in de oven.
Wanneer deze goudbruin gebakken is, laat even afkoelen en snij in plakjes. Leg de plakjes op een rooster en laat volledig afkoelen.
Suiker donuts
Donuts met kaneel
Ghoriba met amandelen
Bladerdeeggebak met noten
Baghrir
Chocoladekistjes