Vulling
– 1 grote ui
– 2 eetlepels olie
– 1 tomaat, gepeld en in stukjes gesneden
– 1 rode paprika, in stukjes gesneden
– 1 groene paprika, in stukjes gesneden
– Peper en zout
– 1/2 theelepel komijn
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel gemberpoeder
Deeg
– 500 g bloem
– 250 g griesmeel
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 eetlepel droge gist
– Water
– 1 klein glas olie
Pel en was de ui en snijd het in kleine stukjes. Bak in een pan met een beetje olie tot de ui een mooi goudbruin kleur krijgt. Voeg de in stukjes gesneden tomaat en twee paprika’s en roer goed doorheen.
Breng op smaak met zout, peper, komijn, paprika- en gemberpoeder. Blijf roeren tot de paprika’s half gaar zijn.
Meng de bloem en griesmeel door elkaar, voeg het zout en de gist toe. Meng en voeg geleidelijk aan water toe. Goed kneden tot een elastisch en glad deegbal.
Verdeel het deeg in balletjes van de grote van een walnoot. Bestrijk de deegballetjes met olie.
Druk een deegballetje zeer fijn, leg een lepel vulling in het midden. Plooi van boven naar beneden en van links naar rechts zodat je een vierkant pakje krijgt en de vulling volledig bedekt is.
Verwarm de oven op 180°. Leg de mssimnates op een ingevette bakplaat. Duw ze net voor het bakken lichtjes plat met de hand.
Laat de gevulde msemmen 25 minuten bakken op 180°, tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen.
Brickdeegstaafjes met griesmeel en amandelen
Amandeltaartjes
Mhancha met honing
Marokkaanse sfenj
Marokkaanse gebakjes
Barquettes met amandelen en sesamzaadjes