– 250g gemalen amandelen
– 20g boter
– 75g kristalsuiker
– 2 eetlepels oranjebloesemwater
– 6 blaadjes brickdeeg (in 4 gesneden)
– 125g vloeibare honing
– 2 eigeel
Laat de boter zacht worden. Meng de amandelen en de suiker en mix fijn in de keukenrobot. Kneed er het oranjebloesemwater en de zachte boter onder. Maak rolletjes van dit mengsel.
Leg een stukje van de vulling op een deegblaadje en rol dit op. Bestrijk de raakvlakken van het brickdeeg met wat eigeel zodat het rolletje dichtgeplakt blijft.
Verwarm de honing lichtjes in een pannetje. Frituur de amandelsigaartjes in de frituur à 180 graden tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken en dompel ze in de warme honing. Stapel ze op in piramidevorm.
Briouats met jben of roomkaas
Harcha of griesmeelgebak
Chebakia met melk (bouchnikha)
Briwats met amandelen
Barquettes met amandelen en sesamzaadjes
Msemmen