– 300 g amandelpoeder
– 100 g fijne suiker
– Geraspte schil van 2 citroenen
– 1 handvol amandelschilfers
– Gekonfijte kersen
– 3 à 4 eieren (gescheiden)
Meng de amandelpoeder met de fijne suiker en geraspte citroenschil. Voeg de eigelen toe en meng goed tot een glad deeg. Laat 15 minuten rusten.
Vorm balletjes ter grootte van een walnoot, dompel ze één voor één in eiwit en rol ze in de amandelschilfers. Maakt een kuiltje en voeg in elk kuiltje een half gekonfijte kers.
Leg de koekjes op een met boter ingevette bakplaat en bak ze in een voorverwarmd oven op 180° gedurende 10 minuten. Wanneer de onderkant van de koekjes lichtroos zijn, zijn de koekjes gebakken. Laat goed afkoelen.
Briouats met jben of roomkaas
Marokkaanse sfenj
Marokkaanse gebakjes
Appel en dadelkoekjes
Batbot
Briouats met rozijnen en noten