Zoeken

Amerikaanse toeriste opgelicht in Fez, 800.000 dirham voor tapijt

25 september 2024 - 13:00 - Marokko

©

Een Amerikaanse toeriste heeft aangifte gedaan van oplichting en fraude tegen een gids en een eigenaar van een antiekwinkel in de oude medina van Fez. De politie is een onderzoek gestart om de zaak op te helderen.

Op vrijdag werden zowel de toeriste als de twee verdachten gehoord door de onderzoekers, melden lokale bronnen. Het onderzoek is nog gaande om de zaak volledig te ontrafelen. In haar klacht, die via de Amerikaanse diplomatieke diensten in Rabat bij de rechtbank van Fez is ingediend, legt de toeriste uit dat ze een tapijt voor 800.000 dirham heeft gekocht in de antiekwinkel van een van de verdachten.

Lees ook: Oplichting in Fez: Amerikaanse toeriste betaalt 450.000 dirham voor tapijten (video)

Na onderzoek bleek dat het tapijt niet meer dan 150.000 dirham waard zou zijn. De verkoper had haar ervan overtuigd dat het tapijt van zijde was, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een tapijt uit Turkije, gemaakt met gewone draden.

Lees ook: Taxichauffeur in Marrakech verhoord na oplichting toerist

Opvallend is dat de verdachten betrokken zijn bij een soortgelijke zaak van ongeveer een jaar geleden. Een andere Amerikaanse toeriste beschuldigde hen toen ook van oplichting. Zij vertelde dat ze een tapijt voor 450.000 dirham had gekocht van een gids die zich voordeed als een Engelse professor aan de universiteit van Fez. Ze was met hem in contact gebracht door de manager van de riad waar ze verbleef.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team