Zoeken

Oplichting in Marrakech: toerist afgeperst door taxi

19 september 2024 - 23:00 - Marokko

©

Marrakech is opnieuw het toneel van een incident waarbij een taxichauffeur een toerist heeft opgelicht. Ondanks maatregelen van de autoriteiten om dit soort praktijken tegen te gaan, blijven toeristen het doelwit van dergelijke oplichting.

Een buitenlandse toeriste die net was aangekomen op de luchthaven Marrakech-Menara kreeg een buitensporige prijs voorgeschoteld voor een rit naar Gueliz. De chauffeur, die lid was van een taxivakbond, rekende haar 300 dirham aan, een bedrag dat ver boven het normale tarief ligt, meldt kech24. De gedupeerde toeriste heeft besloten om aangifte te doen bij de politie.

Lees ook: Duitse toeriste achtervolgd en afgeperst door taxichauffeurs in Agadir

Dit voorval komt enkele dagen nadat een Duitse toeriste ook al slachtoffer werd van oplichting door taxichauffeurs in de regio Agadir. Zij werd ervan beschuldigd een chauffeur te hebben gebruikt via de app InDrive.

Lees ook: Toeristen in Nador aangevallen door agressieve taxichauffeur

Deze incidenten werpen een schaduw over de toeristische sector in Marokko en benadrukken de noodzaak van verdere actie om de veiligheid en het vertrouwen van bezoekers te waarborgen. Hoewel de autoriteiten maatregelen hebben genomen om taxi-oplichterij te bestrijden, blijkt het probleem hardnekkig. Toeristen wordt aangeraden om waakzaam te blijven en de officiële tarieven te controleren voordat ze in een taxi stappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team