Zoeken

Risico op annulering vluchten van en naar Marokko

11 september 2024 - 18:00 - Marokko

©

Een dreigende pilotenstaking bij Air Canada kan leiden tot annuleringen van vluchten tussen Montreal en Casablanca. De piloten eisen hogere lonen vanwege de inflatie en stijgende kosten in Canada, maar de directie van de luchtvaartmaatschappij kan hier niet aan voldoen.

"Air Canada gelooft dat er nog steeds tijd is om tot een overeenkomst te komen met de piloten, als de ALPA (Air Line Pilots Association) haar looneisen, die ver boven het gemiddelde in Canada liggen, matigt," aldus Michael Rousseau, president en CEO van Air Canada. Het bedrijf is bezig met de laatste details van noodplannen om het grootste deel van haar activiteiten op te schorten.

Lees ook: Chaos in Marokkaans luchtruim

Als er geen akkoord wordt bereikt tussen Air Canada en de ALPA, die de piloten van Air Canada en Air Canada Rouge vertegenwoordigt, kan elke partij vanaf 15 september een 72-uursstaking of lock-out aankondigen. "We zijn ons bewust van het ongemak dat dit voor onze klanten kan veroorzaken, en we bieden daarvoor onze excuses aan. Een georganiseerde werkonderbreking is echter de enige verantwoorde optie die we hebben," verklaarde Rousseau.

Lees ook: Meerdere Royal Air Maroc-vluchten verstoord

Charlene Hudy, voorzitter van de Air Canada Master Executive Council van de ALPA, is het daar niet mee eens. "Air Canada heeft de macht om een staking en de grote verstoringen in de luchtvaart te voorkomen, maar ze moeten serieus aan de onderhandelingstafel komen en de waarde erkennen van de bijdrage van onze piloten aan het bedrijf," zei ze. Als de luchtvaartmaatschappij een staking of lock-out afdwingt, "moeten we ervoor zorgen dat onze piloten volledig worden ondersteund, omdat ze over de hele wereld verspreid zullen zijn." De onderhandelingen tussen beide partijen, die sinds juni lopen, hebben nog geen resultaat opgeleverd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team