Zoeken

Chaos in Marokkaans luchtruim

8 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

Marokko heeft de afgelopen dagen te kampen gehad met hevige weersomstandigheden die voor grote problemen in het luchtverkeer hebben gezorgd. Verschillende vluchten naar Marokkaanse luchthavens moesten uitwijken vanwege harde wind, slecht zicht en onvoorspelbaar weer.

De lijst van getroffen vluchten is lang. Een Qatar Airways-vlucht vanuit Doha, die oorspronkelijk naar Marrakech zou vliegen, moest uitwijken naar Casablanca. Hetzelfde gold voor een Air France-vlucht vanuit Parijs en een EasyJet-vlucht vanuit Lyon. Ook Turkish Airlines moest een vlucht van Istanbul naar Marrakech omleiden naar Casablanca. Zelfs Ryanair bleef niet gespaard: twee van hun vliegtuigen, een vanuit Weeze en een vanuit Malaga, werden gedwongen uit te wijken naar Fez.

Lees ook: Meerdere steden onder water in Marokko

Ook andere luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder van het wisselvallige weer in Marokko. Iberia en Transavia zijn slechts enkele voorbeelden. Een Iberia-vlucht vanuit Madrid landde in Casablanca, terwijl twee Transavia-vluchten, een vanuit Amsterdam en een vanuit Nantes, eveneens naar Casablanca moesten uitwijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team