Zoeken

Annulering vluchten Royal Air Maroc: woede neemt toe

15 september 2024 - 17:10 - Marokko

©

Royal Air Maroc ligt onder vuur in het Marokkaanse parlement. Een parlementslid van de PAM-partij heeft de regering vragen gesteld over de recente toename van vertragingen en annuleringen bij de luchtvaartmaatschappij.

Hicham Sabiry, het parlementslid, uitte kritiek tijdens een mondelinge vraag aan de minister van Transport en Logistiek. Hij beklaagde zich over de verstoringen die de vertragingen en annuleringen veroorzaken voor passagiers. Vakanties worden in de war geschopt en mensen kunnen hun familie- of werkverplichtingen niet nakomen.

Lees ook: Honderden kakkerlakken op vlucht Royal Air Maroc

Volgens Sabiry zijn de problemen te wijten aan fouten in het reserveringssysteem of een gebrek aan beschikbare plaatsen, ondanks dat klanten hun boekingen zorgvuldig hebben gemaakt en bevestigd. Passagiers moeten daardoor urenlang wachten op luchthavens, zonder enige informatie, totdat Royal Air Maroc nieuwe vluchten voor hen regelt. Dit leidt tot aanzienlijke psychische en financiële schade.

Lees ook: Royal Air Maroc laat passagiers achter door "kapotte stoelen"

Het parlementslid dringt er bij het ministerie op aan om snel maatregelen te nemen om de kwaliteit van de luchtvaartdiensten in Marokko te verbeteren. Hij wijst op het belang van het beschermen van passagiersrechten en het respecteren van vluchtschema’s, vooral met het oog op de komende Afrika Cup in 2025 en het WK voetbal in 2030.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team