Zoeken

Anwar El Ghazi bespot ex-club en doneert half miljoen aan Gaza

24 augustus 2024 - 23:55 - Marokko

©

Anwar El Ghazi, 29-jarige Marokkaans-Nederlandse aanvaller, heeft zijn voormalige club FSV Mainz 05 bedankt voor de bijna 2 miljoen euro die hij heeft ontvangen, ondanks dat hij slechts 51 minuten voor de club speelde. Hij heeft aangekondigd dat hij een half miljoen euro van dit bedrag zal doneren aan projecten voor kinderen in Gaza.

De voetballer werd eind vorig jaar ontslagen door Mainz nadat hij op sociale media zijn steun had betuigd aan de Palestijnen in het conflict tussen Israël en Hamas. De oud-speler van Ajax, Lille, Aston Villa en PSV vocht zijn ontslag aan en kreeg uiteindelijk gelijk van de rechter. Hij ontving 1,7 miljoen euro aan achterstallig salaris en bonussen.

Lees ook: Anwar El Ghazi sleept club voor de rechter na ontslag op steun Palestina

"Nadat ik vandaag een aanzienlijke betaling van Mainz heb ontvangen, wil ik nogmaals benadrukken dat mijn juridische strijd met Mainz me nooit om het geld ging", schrijft El Ghazi, die onlangs tekende bij Cardiff City in het Championship.

Lees ook: Anwar El Ghazi krijgt 2 miljoen na ontslag om steun aan Palestina

"Ik wil dit moment gebruiken om Mainz voor twee dingen te bedanken. Ten eerste voor de financiële opbrengst, waarvan 500.000 euro gebruikt zal worden om projecten voor kinderen in Gaza te financieren. Ik hoop dat Mainz, ondanks hun herhaalde mislukte pogingen om de betalingen te ontlopen, troost put uit de wetenschap dat ze via mij financieel hebben bijgedragen om het leven van kinderen in Gaza iets draaglijker te maken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team