Zoeken

Opkomst vakantiewoningen dwingt Marokkaanse hotels om prijzen te herzien

15 augustus 2024 - 14:40 - Marokko

©

De Marokkaanse hotelsector heeft het moeilijk nu steeds meer toeristen kiezen voor vakantieappartementen. Hoewel hoteliers kortingen aanbieden om gasten te lokken, blijft de concurrentie met de groeiende markt van appartementenverhuur groot.

Met het einde van de zomervakantie in zicht en veel Marokkaanse families die zich voorbereiden op de terugkeer van hun vakantie in het buitenland, hebben hotels moeite om hun kamers te vullen. Ondanks pogingen om te profiter van het binnenlandse toerisme, blijft de bezettingsgraad laag.

Lees ook: Marokkaans toerisme in crisis door dure vakanties

Volgens Maroc Diplomatique zijn er twee belangrijke redenen waarom vakantiegangers de voorkeur geven aan appartementen. Ten eerste stellen veel verhuurders geen limiet aan het aantal gasten, wat aantrekkelijk is voor grote gezinnen die anders meerdere hotelkamers zouden moeten boeken. Ten tweede zorgt de populariteit van appartementen ervoor dat hotels gedwongen worden om flinke kortingen te geven om concurrerend te blijven.

Lees ook: Hotels te duur, Marokkanen vinden oplossing

De groeiende populariteit van vakantieappartementen dwingt hotels om hun prijzen te herzien en zich aan te passen aan de veranderende markt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team