Zoeken

Hotels te duur, Marokkanen vinden oplossing

21 juli 2024 - 21:20 - Marokko

©

In de zomermaanden ruilen steeds meer Marokkaanse gezinnen hotels in voor dagelijks te huren appartementen, vooral in populaire kuststeden. Deze verschuiving wordt voornamelijk veroorzaakt door de hoge hotelprijzen en het beperkte aanbod van beschikbare kamers.

"De dagelijkse huur van appartementen is veel aantrekkelijker voor gezinnen met een beperkt budget," aldus een woordvoerder van een grote Marokkaanse reisorganisatie. "Hotels zijn simpelweg te duur geworden in het hoogseizoen, en veel Marokkanen met tweede huizen zien de verhuur ervan als een lucratieve manier om extra inkomsten te genereren."

Lees ook: Vakantiegangers vinden oplossing voor hoge prijzen in Al Hoceima

Deze groeiende trend brengt echter ook problemen met zich mee. Het gebrek aan specifieke regelgeving in deze sector laat huurders kwetsbaar voor problemen zoals diefstal, agressie en oplichting door malafide tussenpersonen. Deze tussenpersonen zijn vooral actief in de noordelijke kuststeden, waar de vraag naar tijdelijke accommodaties het grootst is.

Lees ook: Marokkanen gedwongen vakantie in buitenland te vieren

"Het is hoog tijd voor strenge regelgeving in deze sector," stelt een vertegenwoordiger van de Marokkaanse hotelbranche. "Dit zou zorgen voor veiligere transacties en bescherming bieden aan zowel huurders als verhuurders. Duidelijke wetgeving is essentieel om misbruik en incidenten te voorkomen." Hoewel de overheid nog geen actie heeft ondernomen, is het duidelijk dat er snel regelgeving moet komen, vooral gezien de grote evenementen die Marokko in de komende jaren zal organiseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team