Zoeken

Marokkaans toerisme in crisis door dure vakanties

14 augustus 2024 - 07:00 - Economie

©

De hoge prijzen van toeristische diensten zoals hotels, cafés en restaurants in Marokko jagen veel Marokkanen naar het buitenland voor hun zomervakantie. Dit schaadt niet alleen het binnenlandse toerisme, maar ook de lokale economie. De Marokkaanse Federatie voor Consumentenrechten luidt de noodklok en komt met mogelijke oplossingen.

Volgens de federatie vragen veel toeristische bedrijven buitensporige prijzen voor diensten van mindere kwaliteit aan Marokkaanse consumenten. Dit heeft ertoe geleid dat steeds meer Marokkanen ervoor kiezen om hun geld uit te geven in het buitenland, waar ze voor dezelfde prijs betere diensten kunnen krijgen.

Lees ook: Vakantie in eigen land geen optie voor de Marokkanen

Om deze situatie te verbeteren, stelt de federatie voor om de prijzen voor Marokkanen gelijk te trekken met die voor buitenlandse toeristen, zodat vakanties in eigen land betaalbaarder worden. Ook pleit ze voor de aanleg van toeristische parken aan de kust, in de bergen en in het binnenland, om het binnenlandse toerisme aantrekkelijker en toegankelijker te maken. Daarnaast adviseert de federatie om een onafhankelijke instantie op te richten die de kwaliteit van toeristische diensten controleert.

Lees ook: Toerisme: dubbel gevoel in Noord-Marokko

De federatie benadrukt ook de noodzaak om op te treden tegen malafide aanbieders door strengere eisen te stellen aan het verkrijgen van toeristische vergunningen. Deze vergunningen zouden moeten worden gekoppeld aan verplichte trainingen en de garantie van een constante kwaliteit van de dienstverlening. Bovendien stelt de federatie voor om consumentenvertegenwoordigers actief te betrekken bij commissies die toeristische accommodaties classificeren, een rol die tot nu toe is voorbehouden aan vertegenwoordigers van de sector zelf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team