Zoeken

Arrestatie voor brandstichting bij Rotterdamse wethouder Faouzi Achbar

3 augustus 2024 - 16:00 - Wereld

©

Een 43-jarige Rotterdammer is gearresteerd op verdenking van brandstichting bij de woning van wethouder Faouzi Achbar. De politie vermoedt dat hij ook betrokken is bij de vernieling van twee auto’s door brand.

De wethouder van Marokkaanse afkomst, die momenteel van zijn zomerreces geniet, laat via zijn woordvoerder weten opgelucht te zijn dat de politie de zaak voortvarend aanpakt. Hij wil verder geen commentaar geven op de situatie.

Lees ook: Politie gaat uit van brandstichting bij islamitisch centrum Veldhoven

De verdachte werd donderdagochtend vroeg in zijn woning in Charlois aangehouden. De recherche kwam hem op het spoor via een eerder onderzoek naar twee uitgebrande auto’s in Zuidwijk. Bij beide wagens werden sporen van de verdachte aangetroffen.

Lees ook: Rotterdamse wethouder Faouzi Achbar, attent én ondoorgrondelijk

De brand in de woning van Faouzi Achbar vond plaats op 6 juli, meer dan twee maanden na de autobranden. Het vuur verwoestte de binnenkant van het huis volledig. Gelukkig was het gezin Achbar niet thuis op het moment van de brand, die rond 22.30 uur werd gesticht tijdens de voetbalwedstrijd Nederland-Turkije. Een alerte buurman alarmeerde de hulpdiensten, waardoor erger werd voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team