Zoeken

Arrestaties na groepsverkrachting 15-jarige toeriste in Agadir

3 oktober 2024 - 18:50 - Marokko

©

De politie in Agadir heeft vier mensen gearresteerd, onder wie twee minderjarigen, na een klacht van de familie van een minderjarig meisje uit het buitenland.

Het meisje, dat met haar familie op vakantie was in Agadir, zou zijn lastiggevallen, gemanipuleerd en seksueel misbruikt door de arrestanten.

Lees ook: 13-jarige jongen opgepakt voor gefilmde aanranding in Tanger

De politie wist de vier verdachten in de vroege ochtend van woensdag aan te houden. De minderjarige verdachten zijn 15 en 16 jaar oud. Ze worden ervan verdacht het meisje te hebben gemanipuleerd en seksueel te hebben misbruikt. De politie van Agadir kwam in actie nadat een burger via het alarmnummer 19 had gemeld dat een meisje seksueel was misbruikt aan de kust. Agenten grepen snel in en arresteerden de vier verdachten kort na de aanranding.

Uit voorlopig onderzoek blijkt dat het slachtoffer haar hotel had verlaten na een familieruzie. Ze was vervolgens lastiggevallen en seksueel misbruikt door een 15-jarige, met medeweten van de andere verdachten, die af en toe op het strand werken, aldus een verklaring van de veiligheidsdienst van Agadir.

De afdeling die zich bezighoudt met de opvang van vrouwelijke slachtoffers van geweld is ondervraagt het 15-jarige slachtoffer en voert de nodige medisch onderzoek uit.

Lees ook: Aanranding in Tanger onthult diepe morele crisis in Marokko

De verdachten zitten in voorarrest en worden verhoord door de recherche onder toezicht van het Openbaar Ministerie. Het onderzoek moet de exacte omstandigheden van de zaak duidelijk maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team