Zoeken

Autoriteiten maken einde aan chaos op strand Saïdia

6 juni 2024 - 16:50 - Marokko

©

De autoriteiten in de provincie Berkane, met name de pacha van Saïdia, dreigen met het intrekken van vergunningen van handelaars die de orde verstoren op het strand van de stad. Ook zullen overtreders die illegaal gebruik maken van het publieke domein op de strandzone worden bestraft.

Tijdens een recente bijeenkomst met de eigenaars van commerciële projecten en verhuurders van parasols op het strand van Saïdia, benadrukte de pacha het belang van naleving van de wet en het nakomen van de huurverplichtingen aan de gemeente. Hij waarschuwde hen ook voor chaotisch gedrag en illegale bezetting van overheidsgrond. "De autoriteiten zullen ingrijpen bij elke overtreding van de wet," aldus de pacha.

Lees ook: Marokkaanse autoriteiten ontruimen strand in Nador (video)

De verantwoordelijke drong er bij de handelaars op aan om de regels te respecteren die zijn vastgelegd in het bestek dat ze zullen ondertekenen voordat ze hun vergunning krijgen. "De vergunningen zullen worden beheerst door een bestek dat door iedereen moet worden nageleefd. Bij niet-naleving zullen ze onmiddellijk worden ingetrokken," benadrukte hij.

Lees ook: Marokkaanse stranden dit jaar schoner en veiliger

Vanwege de chaos en de illegale bezetting van het strand van Saïdia door personen die parasols en jetski’s verhuren, en de exorbitante prijzen voor diensten in cafés of restaurants, hebben de autoriteiten van Saïdia besloten om voor het komende zomerseizoen geen vergunningen meer af te geven voor watersporten, inclusief jetski’s. Vorige zomer werden bovendien meerdere dodelijke ongevallen bij het strand geregistreerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team