Zoeken

Bank Al-Maghrib heeft goed nieuws voor Marokkaanse winkeliers

13 oktober 2024 - 06:00 - Economie

©

Het Interbancair Centrum (CMI) heeft de commissies op betalingen met lokale bankpassen verlaagd voor meer dan 55.000 Marokkaanse winkeliers. Deze maatregel, die op 1 oktober 2024 inging, is een reactie op een richtlijn van Bank Al-Maghrib van 25 september 2024, die het binnenlandse interbancaire tarief plafonneert op 0,65%.

De verlaging geldt voor winkeliers die gebruikmaken van de diensten van het CMI, zoals elektronische betaalterminals, online betaalsystemen en Tap to Mobile. Het CMI wil winkeliers ondersteunen met gunstigere tarieven en tegelijk het gebruik van elektronische betalingen stimuleren.

Lees ook: Marokko pakt te hoge kosten voor pinbetalingen aan

"Dankzij deze maatregel profiteren winkeliers direct van lagere transactiekosten, wat de ontwikkeling van hun activiteiten bevordert", aldus het CMI. Het centrum benadrukt dat het volgens de wet verboden is om commissiekosten door te berekenen aan klanten of een minimumbedrag te eisen voor betalingen met een bankpas.

Lees ook: Marokko: hanouts komen in opstand tegen Coca-Cola

Rachid Saihi, directeur-generaal van het CMI, is tevreden met de beslissing van de centrale bank om de interbancaire tarieven aan te passen. "Dankzij deze aanpassingen kunnen we onze investeringen in de betaalinfrastructuur versterken en onze winkeliers steeds concurrerendere en innovatievere oplossingen bieden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team