Zoeken

Bankmedewerker cel in voor miljoenenfraude in Marokko

13 oktober 2024 - 08:00 - Marokko

©

Een bankmedewerker in Fez is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete voor het verduisteren van meer dan 8 miljoen dirham van de bank waar hij werkte.

De man, ongeveer 30 jaar oud, was werkzaam bij een bankfiliaal in de wijk Tghat. Hij werd zes maanden geleden gearresteerd en zat sindsdien in de gevangenis van Bourkaiz. Naast de gevangenisstraf moet hij ook 8.421.000 dirham terugbetalen aan de bank.

Lees ook: Miljoenen gestolen van Marokkaanse bank

De veroordeelde had twee chequeboekjes en vier cheques van verschillende banken in zijn bezit, die waren uitgeschreven aan een overheidsinstelling. Hij had ook bankpassen op zijn eigen naam aangemaakt en gekoppeld aan verschillende accounts die hij had geopend op platforms voor de handel in cryptovaluta.

Lees ook: Bankdirecteur in Tetouan terecht voor megafraude

Naast de bankmedewerker zijn er nog andere mensen veroordeeld in deze zaak. Een mededader kreeg zes maanden gevangenisstraf, een echtpaar kreeg een voorwaardelijke straf van zes maanden en een andere verdachte werd veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. Een van de verdachten werd vrijgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team