Zoeken

Marokko: strandvakantie verpest

4 augustus 2024 - 20:00 - Marokko

©

De zomer is in volle gang en velen trekken naar de stranden van Marokko voor verkoeling en ontspanning. Maar de idyllische sfeer wordt verstoord door een groeiend probleem: de wildgroei van tenten. Op populaire stranden zoals Aïn Diab hebben vakantiegangers tenten opgezet, variërend van eenvoudige constructies met parasols en doeken tot heuse mobiele kampementen.

Deze tenten dienen niet alleen als beschutting tegen de zon, maar worden ook gebruikt om in te slapen en te koken. Het gevolg is dat de stranden veranderen in overvolle, geïmproviseerde dorpen, met alle overlast van dien. Het uitzicht op zee wordt belemmerd, de zeewind wordt geblokkeerd en het schoonmaken van het strand wordt bemoeilijkt.

Lees ook: M’diq pakt illegale praktijken op stranden aan

De overlast van de tenten heeft ook gevolgen voor de veiligheid. Ouders kunnen hun spelende kinderen minder goed in de gaten houden en er is een verhoogd risico op ongelukken. Verschillende maatschappelijke organisaties hebben daarom de lokale autoriteiten opgeroepen om regels en beperkingen in te voeren om de wildgroei van tenten tegen te gaan.

Lees ook: Prijzenexplosie jaagt toeristen weg van stranden Noord-Marokko

Samenwerking tussen de overheid en burgers is volgens deze organisaties de enige manier om de schoonheid van de stranden te behouden en de zomerse sfeer te waarborgen. De vraag is of er op korte termijn maatregelen worden genomen om de overlast aan te pakken, zodat zowel de lokale bevolking als toeristen kunnen blijven genieten van de Marokkaanse kust.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team