Zoeken

Rel om billboards datingapp in Tanger

6 oktober 2024 - 17:10 - Marokko

©

In Tanger is ophef ontstaan over billboards die reclame maken voor een datingapp. De billboards, die op verschillende plekken in de stad te zien zijn, bevatten teksten die als vernederend en beledigend voor vrouwen worden beschouwd.

De billboards, geplaatst langs de belangrijkste wegen in de stad, promoten een datingapp gericht op jongeren. De reclameteksten worden echter gezien als kleinerend naar vrouwen, omdat ze de vrouw uit Tanger op een stereotype manier afbeelden als een object in de datingervaring. Dit heeft geleid tot verontwaardiging bij burgers en mensenrechtenactivisten.

Lees ook: Schandaal in datingprogramma: Marokkaanse deelneemsters gaan te ver

Op sociale media regent het boze reacties. Veel mensen delen foto’s van de billboards met reacties waarin ze eisen dat de reclameborden onmiddellijk worden verwijderd. Activisten roepen op tot protesten en eisen dat de lokale autoriteiten ingrijpen om dit soort reclame, die het imago van vrouwen in Tanger en Marokko in het algemeen schaadt, te stoppen.

Lees ook: Marokkaanse ’halal datingapp’ stuit op kritiek

"Deze billboards zijn een belediging voor vrouwen en voor de culturele waarden van Tanger", zegt een vrouw in een reactie op de foto’s. "Het is onacceptabel dat het vrouwenlichaam op deze onethische manier wordt uitgebuit en geobjectiveerd onder het mom van commerciële reclame."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team