– 500g bladerdeeg
– 1 ei
– 1 eetlepel olie
– 50g boter
– 2 eieren
– 80g suiker
– 300g noten
– 1/2 eetlepel kaneel
– De schil van een citroen
– 50g rozijnen
– 1 eetlepel oranjebloesemwater
– 3 eetlepels melk
Doe de rozijnen in een kom met warm water en laat ze zwellen.
Smelt de boter en laat afkoelen. Hak de noten, klop de eiwitten met een beetje suiker op en voeg aan de noten toe.
Voeg de citroenschil, het oranjebloesemwater, de uitgelekte rozijnen en al roerend, de melk.
Rol het deeg open in een rechthoek van 35 op 40 cm. Doe het deeg op een ingevette ovenschaal, en vul met mengsel van noten.
Sluit het deeg met het eigeel en laat 15 minuten rusten.
Verwarm de oven en bak gedurende 50 minuten. Haal uit de oven, laat afkoelen en snijd in plakjes.
Gevuld Marokkaans brood
Zlabia
Briwat met amandelen en dadels
Amandelsigaartjes
Chebakia met melk (bouchnikha)
Spiraalgebakjes