– 16 à 20 "Majhoul" dadels
– 160 g amandelpoeder
– 80 g poedersuiker
– 2 soeplepels gesmolten boter
– rode en groene kleurstof
– 2 soeplepels oranjebloesemwater
– Kristalsuiker voor decoratie
– Langwerpige papieren vormpjes
– Een scheutje oranjebloesemwater
Kies mooie grote dadels en veeg deze met een schone doek, bevochtigd met oranjebloesemwater, om de dadels te reinigen en tevens te parfumeren.
Snijd elke dadel met een scherp mes aan één kant open en verwijder de pit.
Bereid de amandelspijs door de amandelen, de poedersuiker en de gesmolten boter te mengen. Voeg 2 eetlepels oranjebloesemwater aan toe om een goede zachte marsepein te verkrijgen. Goed mengen en verdeel het deeg in twee.
Voeg aan elk helft een kleurstof toe, zodat je een groene en een rode helft hebt.
Deel het deeg in 16 of 20 deeltjes, afhankelijk van het aantal dadels, en vorm kleine balletjes ter grootte van de dadels.
Vul de dadels met de amandelspijs, rol ze één voor één in de kristalsuiker en plaats ze in de papieren vormpjes gedresseerd op een serveerschaal.
Donuts met amandelen
Churros met poedersuiker
Aardbeienmoussetaartjes
Chebakia met melk (bouchnikha)
Brickdeegstaafjes met griesmeel en amandelen
Baghrir