Zoeken

Verontwaardiging over bouw café op rotonde in Marokko (foto’s)

25 juni 2024 - 19:40 - Marokko

©

In de gemeente Sidi Allal Bahraoui, provincie Khemisset, is er veel ophef ontstaan over de bouw van een tweeverdieping tellend café op een rotonde.

Online uiten de inwoners hun ongenoegen over de constructie, die volgens hen in strijd is met de geldende wetgeving. Ze hekelen de stilzwijgen en vermeende betrokkenheid van de gemeente en de lokale autoriteiten. Ook verwijten ze het stedelijk agentschap van Khemisset het project te hebben goedgekeurd.

Lees ook: Café in Tanger wekt woede met hoge prijzen en strandgebruik

Burgeractivisten in de stad vinden het onbegrijpelijk dat een gemeentelijk eigendom aan een investeerder kan worden verkocht voor de realisatie van een privéproject, en dat het agentschap deze "architecturaal gruwelijke constructie" goedkeurt, in flagrante overtreding van de wet.

Ze wijzen erop dat de wet duidelijk is en dat alle betrokkenen weten dat rotondes tot het gemeentelijk eigendom behoren en niet kunnen worden verkocht of bebouwd. Het stedelijk agentschap, verantwoordelijk voor de bescherming van staatseigendommen, heeft echter niets gedaan om de bouw van het pand van twee verdiepingen op de rotonde te verhinderen.

Lees ook: Tanger: illegale kraampjes en terrassen verdwijnen

Gezien deze "anarchie" in de gemeente, roepen de inwoners de minister van Binnenlandse Zaken op om in te grijpen en de staatseigendommen te beschermen die op frauduleuze wijze worden overgedragen door het stedelijk agentschap van Khemisset.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team