Zoeken

Bouw langste brug van Marokko van start in Laayoune

30 juli 2024 - 18:50 - Marokko

©

Laayoune, de grootste stad van de Marokkaanse Sahara, krijgt er een nieuwe landmark bij: de langste brug van Marokko. Minister Nizar Baraka van Uitrusting en Water gaf het startschot voor de bouw van de brug over de rivier Oued Sakia El Hamra.

Het project, dat naar verwachting 40 maanden zal duren en 1,38 miljard dirham kost, maakt deel uit van de ambitieuze expresweg Tiznit-Dakhla, die de zuidelijke provincies van Marokko met elkaar en de rest van Afrika verbindt.

Lees ook: Laayoune krijgt grootste brug van Marokko

Met een lengte van 1648 meter en een breedte van 21,4 meter wordt de brug een indrukwekkend bouwwerk. Nizar Baraka benadrukte in een persverklaring dat de bouw zal voldoen aan strenge milieu- en veiligheidsnormen. "Deze brug wordt de grootste van Marokko", aldus de minister, die verwacht dat het project de verkeersveiligheid zal verbeteren, de doorstroming zal bevorderen en de leefomgeving in Laâyoune ten goede zal komen.

Opvallend is dat de brug, net als de rest van de expresweg Tiznit-Dakhla, wordt gebouwd door een Marokkaans bedrijf. De expresweg zelf is bijna klaar, met een voortgang van meer dan 97%. Het traject Tiznit-Guelmim is voor 87% voltooid, terwijl het traject Guelmim-Laayoune al open is voor het publiek. Het laatste deel, Laayoune-Dakhla, is al twee jaar af.

Lees ook: Waarom geen brug over de Straat van Gibraltar?

De expreweg Tiznit-Dakhla, met een totale lengte van 1550 kilometer en een prijskaartje van zo’n 10 miljard dirham, is een belangrijke investering in de economische en sociale ontwikkeling van de zuidelijke provincies van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team