Zoeken

Nieuws over bouw Marokkaans patrouilleschip door Navantia

7 september 2024 - 23:50 - Marokko

©

De bouw van het patrouilleschip voor de Marokkaanse Koninklijke Marine door het Spaanse bedrijf Navantia gaat gestaag vooruit. Op vrijdag werd op de scheepswerf in San Fernando de kiel gelegd, een belangrijke mijlpaal in het bouwproces.

Antonio García Molina, directeur programma’s bij Navantia, leidde de ceremonie, bijgewoond door de Marokkaanse marineofficier Mohammed Sallouh, Navantia-president Ricardo Domínguez en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Lees ook: Spanje ontkent bouw onderzeeërs voor Marokko

Met het leggen van de kiel begint het schip echt vorm te krijgen. De bouw van andere onderdelen van het patrouilleschip gaat ondertussen door in de verschillende werkplaatsen van de Navantia-werf in San Fernando. Het schip zal uiteindelijk 87 meter lang en 13 meter breed zijn, met een capaciteit voor 60 bemanningsleden.

De bouw zal naar verwachting drie jaar duren. In januari inspecteerde schout-bij-nacht Mohamed Tahin, inspecteur van de Marokkaanse Koninklijke Marine, de voortgang van de bouw, die in juli 2023 van start ging.

Lees ook: Marokko leent 95 miljoen euro voor bouw Navantia-patrouilleboot

Het contract tussen Navantia en Marokko omvat technische en logistieke ondersteuning, zoals reserveonderdelen, gereedschap en technische documentatie. Daarnaast zal Navantia ook technische trainingen verzorgen voor het personeel van de Marokkaanse marine.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team