Zoeken

Nieuwe bouwplannen zorgen voor onrust in Tanger

8 september 2024 - 14:40 - Marokko

©

In Tanger heeft de gemeente bouwvergunningen verleend voor de bouw van appartementencomplexen in de nabijheid van waterlopen. Dit besluit roept zorgen op bij vastgoedexperts en stedenbouwkundigen, die waarschuwen voor mogelijke schade aan de gebouwen tijdens hevige regenval.

Een van de projecten betreft een gebouw met twee ondergrondse parkeergarages en 15 verdiepingen aan kantoorruimte, dichtbij de waterloop "El Swan". Volgens Al3omk zal het gebouw zich uitstrekken van dit gebied tot aan het gemeentelijke strand van Tanger. De vergunning werd verleend na overleg met het Agentschap voor het Loukkos-stroomgebied (ABHL).

Lees ook: Illegale panden van lokale politici gesloopt in Tanger

Een andere vergunning is afgegeven voor de bouw van een appartementencomplex nabij een waterloop in het Mesnana-gebied. Dit gebeurde na goedkeuring van een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeentelijke stedenbouwkundige dienst, het Stedelijk Agentschap en het Agentschap voor het Loukkos-stroomgebied. De aannemer moet wel een afstand van acht meter tot de waterloop aanhouden en een betonnen muur bouwen.

Experts maken zich zorgen over de risico’s van bouwen op minder dan 10 meter afstand van waterlopen. Ze stellen dat het advies van het Agentschap voor het Loukkos-stroomgebied onvoldoende is om een bouwvergunning te verlenen in dergelijke gebieden. Volgens hen zou een technisch comité van experts eerst moeten beoordelen of de bouwplannen veilig zijn. Een van de risico’s is dat de muren van de gebouwen kunnen scheuren tijdens periodes van zware regenval, doordat het waterpeil in de waterlopen snel stijgt vanwege hun geringe omvang.

Lees ook: Marokko waarschuwt voor illegale bouwwerken

De Vereniging van Projectontwikkelaars in Tanger heeft in verschillende verklaringen verzekerd dat ze zich inzetten voor het respecteren van milieu- en stedenbouwkundige principes in groene zones. De bouwprojecten die in deze zones zijn gestart, lijken echter het tegendeel te bewijzen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team