Zoeken

Bouwprojecten in Nador: vriendjespolitiek heerst

20 juli 2024 - 18:50 - Marokko

©

In Nador worden projectontwikkelaars ervan beschuldigd bouwvergunningen aan te vragen voor flatgebouwen die niet voldoen aan de geldende regels en het bestemmingsplan. Een lokale bron meldt dat er dossiers zijn ingediend bij de stedenbouwkundige dienst en de gemeente Nador waarin wordt geprobeerd de regels te omzeilen.

Een voorbeeld is een gebouw in het centrum van Nador, waar een ontwikkelaar een vierde verdieping wil toevoegen, terwijl de regels voor deze zone slechts drie verdiepingen toestaan. De ontwikkelaar zou druk uitoefenen op de stedenbouwkundige dienst om alsnog een vergunning te verkrijgen, meldt NadorCity.

Lees ook: Nador’s Atalayoun: Een nieuwe parel aan de Marokkaanse kust

Deze gang van zaken roept vragen op bij andere investeerders over de manier waarop sommige dossiers worden behandeld. Er wordt gevreesd voor vriendjespolitiek, waarbij bepaalde ontwikkelaars worden voorgetrokken ten koste van anderen die wel aan alle voorwaarden voldoen.

Lees ook: Sociaal complex wordt privéhotel: topambtenaar verdacht in Marokko

Verschillende vergelijkbare dossiers zijn in andere wijken van Nador afgewezen vanwege dezelfde redenen. Er is bezorgdheid dat dit kan leiden tot een terugkeer naar een periode van wanorde in de stedenbouw, waarbij alleen de bevoorrechte ontwikkelaars toestemming krijgen. Dit gedrag kan het investeringsklimaat in de regio schaden. De autoriteiten worden opgeroepen om deze problemen aan te pakken en te voorkomen dat de chaos terugkeert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team