Zoeken

Luchthavenbeheerder ONDA blokkeert bouwprojecten in Tetouan

3 juli 2024 - 23:50 - Marokko

©

De Marokkaanse parlementariër Mohamed Larbi Merabet heeft minister van Transport Mohamed Abdeljalil stevig ondervraagd over de trage afhandeling van bouwdossiers door de nationale luchthavenbeheerder ONDA.

Volgens Mohamed Larbi Merabet lopen projectontwikkelaars en burgers met bouwplannen in de buurt van luchthavens, zoals in Tetouan en Martil, flinke vertraging op doordat de ONDA maandenlang op zich laat wachten met een oordeel.

Lees ook: Rapper Gims start luxueus vastgoedproject in Marrakech

Minister Abdeljalil reageerde verbaasd op de kritiek en benadrukte dat zijn departement juist binnen 35 dagen een besluit neemt over bouwprojecten rondom luchthavens. Hij verwees naar 25 dossiers die recent zijn afgehandeld in verband met de uitbreiding van de landingsbaan in Tetouan.

Lees ook: 600 flats gesloopt in Temara

Mohamed Larbi Merabet hoopt dat de nieuwe directeur van de ONDA, Adel El Fakir, een frisse wind zal laten waaien en de afhandeling van bouwdossiers zal versnellen. De vertragingen zijn volgens hem zeer nadelig voor projectontwikkelaars en burgers die willen bouwen in de omgeving van luchthavens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team