– 225g meel
– 100g fijne suiker
– 1 ei
– 4 bananen
– 1 sinaasappel
– 1 citroen
– 50g gehakte walnoten
– 75g boter + 20g voor de vorm
– 1 theelepel gist
Bedek de pan met bakpapier, smeer in met boter en bestrooid met suiker. Verwarm de oven voor op 180°C.
Rasp de citroen en de sinaasappel. Pel de bananen en mix het vruchtenvlees gedurende 15 seconden.
Meng de bloem, de gist, de suiker, de zachte boter, het ei, de geprakte banaan en de geraspte sinaasappel- en citroenschil in een kom.
Meng grondig en giet het mengsel in de bakvorm. Laat gedurende een uur in de oven bakken, zorg ervoor dat de bovenkant niet te bruin wordt.
Zet de taart op een bord en laat afkoelen alvorens te versnijden.
Appelbeignets
Bladerdeeggebak met noten
Ghoriba met amandelen
Appel en dadelkoekjes
Briwats met amandelen en honing
Krachel of anijsbroodjes