– 250g bloem
– 4 eieren
– 1 eetlepel poedersuiker
– 75g boter
– 1 pakje gist
– Een snufje zout
– 4 eetlepels water
– 2 eetlepels kaneel
– Frituurolie
Doe de bloem in een kom, voeg zout en suiker, en meng goed. Maak een putje in jet midden en voeg geleidelijk aan de boter, kaneel, eieren, gist en water. Meng tot een soepel deeg.
Vorm een bal met het deeg, doe in de en dek deze af met een handdoek. Laat 2 uur rusten.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkplank, snijd in vierkantjes en maak een sneetje in het midden van elk stukje.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de donuts een paar minuten tot ze mooi bruin zijn. Leg op keukenpapier om de overtollig te verwijderen.
Bestrooi de beignets net voor het opdienen met een mengsel van suiker en kaneel.
Harcha of griesmeelgebak
Amandel brioche
Selou of zamita
Baghrir
Baghrir met griesmeel
Dadelgebakjes