Deeg
– 500 gr boter
– 400 gr fijne kristalsuiker
– 700 gr bloem
– 200 gr Maïzena
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel amandelextract
Vulling
– 500 gr gepocheerde amandelen
– 250 gr fijne kristalsuiker
– 2 eetlepel boter
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel amandelextract
– 1 eetlepel oranjebloesemextract
Decoratie
– een kleine kom jam
– poedersuiker
Deeg
Meng de boter, de suiker, de bloem, de maïzena, de bakpoeder en het amandelextract tot een gladde pasta. Rol met een deegrol.
Vulling
Meng de amandelen met de suiker en voeg de boter, de kaneel, het amandel-extract en het oranjebloesemextract eraan toe. Vorm kleine balletjes met het deeg.
Knip rondes met het deeg. Plaats in het midden van elke ronde een halve theelepel jam. Plaats de amandelballetjes op de jam.
Vouw het deeg dicht in de vorm van driehoekken, leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en plaats in de voorverwarmde oven op een gemiddelde temperatuur gedurende een 10-15 minuten.
Amandelsigaartjes
Chebakia met melk (bouchnikha)
Donuts met amandelen
Briwat met amandelen en dadels
Briwats met amandelen en honing
Chamia cake