– 1kg filodeeg
– 1kg amandelen
– ½ theeglas oranjebloesemwater
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel gemalen Arabische gom
– 20g boter
– ½kg suiker
– 2kg honing
– 2 eetlepels bloem
Week de amandelen in kokend water. Was ze en droog ze af. Mix de amandelen, suiker en oranjebloesemwater met een mixer.
Voeg kaneel en boter aan het amandelmengsel en kneed totdat je een vrij zacht deeg overhoud. Maak balletjes ter grootte van een walnoot.
Snijd de filobladeren in kleine rechthoeken. Meng het bloem in een kom tot de helft gevuld met water. Plaats aan het uiteinde van elk rechthoekje, een balletje amandelmengsel. Plat met je vingers en sluit de filobladeren in een driehoekig vorm. Plak de randen dicht met het bloem-water mengsel.
Bak de briwats in olie aan beide kanten tot ze een gouden kleurtje hebben. Laat uitlekken en week ze in hete honing. Besprenkeld met enkele druppels oranjebloesemwater en bestrooi met geplette Arabische gom.
Laat even uitlekken op een grill.
Dadelgebakjes
Briwats met amandelen
Marokkaanse amandelringen
Baghrir
Brioche met gedroogde vruchten
Barquettes met amandelen en sesamzaadjes