Zoeken

Briwats met amandelen en honing

Briwats met amandelen en honing
Ingrediënten

 1kg filodeeg
 1kg amandelen
 ½ theeglas oranjebloesemwater
 1 theelepel kaneel
 1 theelepel gemalen Arabische gom
 20g boter
 ½kg suiker
 2kg honing
 2 eetlepels bloem

Week de amandelen in kokend water. Was ze en droog ze af. Mix de amandelen, suiker en oranjebloesemwater met een mixer.

Voeg kaneel en boter aan het amandelmengsel en kneed totdat je een vrij zacht deeg overhoud. Maak balletjes ter grootte van een walnoot.

Snijd de filobladeren in kleine rechthoeken. Meng het bloem in een kom tot de helft gevuld met water. Plaats aan het uiteinde van elk rechthoekje, een balletje amandelmengsel. Plat met je vingers en sluit de filobladeren in een driehoekig vorm. Plak de randen dicht met het bloem-water mengsel.

Bak de briwats in olie aan beide kanten tot ze een gouden kleurtje hebben. Laat uitlekken en week ze in hete honing. Besprenkeld met enkele druppels oranjebloesemwater en bestrooi met geplette Arabische gom.

Laat even uitlekken op een grill.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 100 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team