Voor de biscuit
– 150 g gemalen droge koekjes
– 60 g boter
– Sap en schil van een citroen
Voor de aardbeienmousse
– 250 g aardbeien pulp
– 75 g poedersuiker
– 25 cl koude room
– 3 vellen gelatine
Voor de versiering
– 250 g aardbeien
– Muntblaadjes
Kneed de koekjes, de boter, het sap en de geraspte citroenschil in een kom. Beleg cirkels van 8 cm met de bereiding op een hoogte van 1/2 cm. Plaats de cirkels in een voorverwarmde oven aan 160° gedurende 10 minuten. Verwijder de cookies uit de oven en laat afkoelen.
Week de gelatine even in koud water, laat ze uitlekken, plaats ze in een steelpan op laag vuur en laat al roerend smelten. Klop de verse slagroom op en integreer geleidelijk aan de poedersuiker. Meng de aardbeien pulp met de slagroom en gelatine om een homogeen schuim te verkrijgen.
Garneer de taartbodems met aardbeien mousse, maak de bovenkant glad met een spatel en plaats ze in de koelkast gedurende 4 uur.
Voor het serveren van de taartjes, garneer met stukjes aardbeien en muntblaadjes.
Aardbeienmoussetaartjes
Amandeldriehoekjes
Oliebollen met honing
Churros met poedersuiker
Appelbeignets
Bladerdeeggebak met noten