Zoeken

Aardbeienmoussetaartjes

Aardbeienmoussetaartjes
Ingrediënten

Voor de biscuit

 150 g gemalen droge koekjes
 60 g boter
 Sap en schil van een citroen

Voor de aardbeienmousse

 250 g aardbeien pulp
 75 g poedersuiker
 25 cl koude room
 3 vellen gelatine

Voor de versiering

 250 g aardbeien
 Muntblaadjes

Kneed de koekjes, de boter, het sap en de geraspte citroenschil in een kom. Beleg cirkels van 8 cm met de bereiding op een hoogte van 1/2 cm. Plaats de cirkels in een voorverwarmde oven aan 160° gedurende 10 minuten. Verwijder de cookies uit de oven en laat afkoelen.

Week de gelatine even in koud water, laat ze uitlekken, plaats ze in een steelpan op laag vuur en laat al roerend smelten. Klop de verse slagroom op en integreer geleidelijk aan de poedersuiker. Meng de aardbeien pulp met de slagroom en gelatine om een ​​homogeen schuim te verkrijgen.

Garneer de taartbodems met aardbeien mousse, maak de bovenkant glad met een spatel en plaats ze in de koelkast gedurende 4 uur.

Voor het serveren van de taartjes, garneer met stukjes aardbeien en muntblaadjes.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 50 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team