Zoeken

Busstation Rabat te koop voor spotprijs

5 september 2024 - 12:10 - Marokko

©

Het oude busstation van Rabat, een parel van een vastgoedlocatie voor investeerders, wordt voor een spotprijs geveild. Dit strategische bezit wordt verkocht voor een schamele 3 miljoen dirham, wat leidt tot grote verbazing.

Een bron van Al Oâmk bevestigt dat de veiling op 24 september wordt afgesloten. Dit zorgt voor onrust op de vastgoedmarkt, waar de speculaties over de redenen achter deze uitverkoop hoog oplopen. Sommigen vermoeden een complot, anderen zien het als een buitenkansje.

Lees ook: Gemeenteraadslid Rabat verkoopt openbare toiletten

Opvallend is dat er geen taxatie heeft plaatsgevonden om de werkelijke waarde van het pand vast te stellen. Dit gebrek aan transparantie voedt de geruchten over geheime afspraken tussen de betrokken partijen.

Volgens bronnen staat de gemeente Rabat, meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf dat het busstation exploiteert, centraal in deze controverse, samen met een invloedrijke zakenman die eigenaar is van luxe autodealers. Slaoui Al Haj El Hadi, een bekende naam in de Marokkaanse zakenwereld en eigenaar van het bedrijf Suzimi grinsone en een prestigieuze privéschool in Rabat, heeft openlijk interesse getoond in het pand en zelfs aangedrongen op de veiling.

Lees ook: Zo zal het nieuw busstation van Rabat eruitzien (foto’s)

Lokale bronnen melden dat verschillende Marokkaanse miljardairs strijden om dit begeerde bezit. Voorlopig lijkt El Hadi Slaoui het beste dossier te hebben, bij gebrek aan tegenstand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team