Zoeken

Marokko verkoopt La Mamounia aan fosfaatgigant

19 juli 2024 - 19:40 - Economie

©

De Marokkaanse staat heeft zijn aandeel in het beroemde hotel La Mamounia verkocht aan fosfaatgroep OCP voor een bedrag van 1,7 miljard dirham.

OCP, een wereldwijd opererend fosfaatbedrijf, was al voor 40% eigenaar van het prestigieuze hotel en wordt nu meerderheidsaandeelhouder. Het spoorwegbedrijf ONCF behoudt een minderheidsbelang van minder dan 10%.

Lees ook: Marokkaanse staat privatiseert Mamounia Marrakech

Deze transactie maakt deel uit van het beleid van de Marokkaanse overheid om zich terug te trekken uit niet-essentiële activa om nationale ontwikkelingsprojecten te financieren.

La Mamounia, bekend om zijn luxe en traditionele Marokkaanse architectuur, beschikt over 135 kamers en 71 suites. Het hotel, dat in 1923 werd gebouwd, heeft in het verleden vele beroemdheden mogen verwelkomen, waaronder Winston Churchill, Ray Charles, Rita Hayworth, Omar Sharif en Orson Welles.

Lees ook: Mamounia in Marrakech beste hotel in Afrika en Midden-Oosten

Vorig jaar boekte La Mamounia een nettowinst van 226 miljoen dirham, een stijging van 10% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het hotel was ook het decor voor iconische films zoals "The Man Who Knew Too Much" van Alfred Hitchcock.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team