Zoeken

Cafés en restaurants Al Hoceima sluiten deuren in protest tegen boetes

26 juni 2024 - 09:40 - Marokko

©

De lokale tak van de Nationale Unie van Eigenaars van Cafés en Restaurants in Marokko (UNHCR) heeft een staking aangekondigd. De horecagelegenheden in Al Hoceima sluiten op donderdag 27 juni 24 uur lang hun deuren.

De staking is een protest tegen de "gigantische boetes" die de sociale zekerheidsdienst (CNSS) heeft opgelegd aan horecaondernemers in de stad. De totale boetebedragen komen uit op 15,2 miljoen dirham. De CNSS heeft de horecaondernemers een korte termijn gegeven om te betalen, met de dreiging hun bezittingen in beslag te nemen.

Lees ook: Cafés in Al Hoceima bedreigd door torenhoge boetes

De UNHCR stelt in een verklaring dat de CNSS hiermee zijn afspraken met de horecaondernemers schendt. De Marokkaanse ministerie van Economie en Financiën heeft de sector namelijk uitstel verleend tot 15 januari 2025 om hun sociale bijdragen te regulariseren.

Horecaondernemers in Al Hoceima uiten hun onvrede over de "strenge maatregelen" van de CNSS. Ze vrezen dat deze maatregelen tot faillissementen zullen leiden in de sector.

Lees ook: Vakantie in Marokko: 50 dirham voor een kopje koffie

De staking zal naar verwachting leiden tot hinder voor toeristen en lokale bewoners. De UNHCR hoopt dat de CNSS in gesprek gaat met de horecaondernemers om tot een oplossing te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team