Zoeken

Tientallen cafés gesloten in Tanger

28 juni 2024 - 12:10 - Marokko

©

Een twintigtal cafés in Tanger zijn gesloten door de lokale autoriteiten vanwege de illegale verkoop van waterpijptabak (shisha). De sluitingen maken deel uit van een bredere campagne om de naleving van de wetten en vergunningen door cafés in de stad te controleren.

De campagne, die wordt geleid door de gouverneur van de regio Tanger-Tetouan, Younes El Tazi, heeft tot doel om de commerciële activiteiten te ordenen en ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de wettelijke eisen. Tijdens de controles bleek dat een aantal cafés hun vergunningen gebruikten om diensten aan te bieden die niet waren toegestaan, wat heeft geleid tot hun sluiting.

Lees ook: Politie sluit twintigtal shishalounges in Tanger (foto’s)

De illegale verkoop van waterpijptabak in cafés in Tanger is al jarenlang een probleem, met een aanzienlijke toename van het aantal cafés dat deze dienst aanbiedt. Lokale bronnen bevestigen dat deze cafés hun diensten illegaal aanbieden door te profiteren van hun vergunningen om als restaurants en cafés te opereren, terwijl het in feite om shishalounges gaat.

Naast de sluiting van cafés die waterpijptabak aanbieden, werden er ook andere cafés gesloten vanwege het serveren van maaltijden zonder vergunning.

Lees ook: Café in Tanger wekt woede met hoge prijzen en strandgebruik

De lokale autoriteiten zijn enkele weken geleden begonnen met een uitgebreide campagne om vergunningen te controleren en overtredingen aan te pakken, als onderdeel van de inspanningen om commerciële activiteiten te ordenen en de naleving van de wetten te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team