Zoeken

Strenge regels voor jetski’s in Tanger

27 juni 2024 - 18:50 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten in Tanger zetten extra in op de veiligheid van badgasten. De controle op het gebruik van jetski’s op de stranden van de stad werd verscherpt. Dit om ongevallen door roekeloos gebruik van waterscooters te voorkomen.

Volgens plaatselijke bronnen hebben de autoriteiten strenge instructies uitgevaardigd om de bewaking van stranden en toeristische trekpleisters waar veel jetskiërs komen te intensiveren.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: onbegrip over jetski-verbod in Nador

Deze instructies omvatten een verhoging van het aantal agenten en het inzetten van gespecialiseerde teams om de bewegingen van de jetski’s te volgen en te controleren. De maatregelen zijn gericht op het waarborgen van de veiligheid van vakantiegangers en bezoekers, vooral tijdens de zomermaanden wanneer de stranden van de stad drukbezocht zijn.

Lees ook: Marokko: vrouwen komen om bij jetski ongeval in Bouznika

Dezelfde bronnen wijzen er op dat het aantal jetski-ongevallen elke zomer toeneemt, wat de autoriteiten ertoe heeft aangezet strengere maatregelen te nemen om de potentiële risico’s te beperken. De actie komt ook als reactie op klachten van burgers en vakantiegangers over het roekeloze gedrag van sommige jetski-gebruikers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team