– 250gr bloem
– 150gr bruine suiker
– 160gr boter in blokjes
– Zout
– 8 soeplepels frambozenjam
– 170gr zachte boter
– 200gr witte kristalsuiker
– 4 opgeklopte eieren
– 2 soeplepels citroensap
– 250gr gemalen amandelen
– 50gr amandelschaafsel
– Poedersuiker om te bestrooien
Meng de bloem met de suiker en een snuifje zout. Voeg de boter toe. Kneed tot een samenhangend elastisch deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot het 3mm dik is. Bekleed een rechthoekige taartvorm. Zet 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven op 190°C. Prik gaatjes in het deeg en bak het op bedekt met droge bonen. Verwijder na een kwartier de bonen en zet het nog 5 minuten in de oven. Haal het eruit en laat afkoelen.
Smeer de jam over het deeg. Klop de boter met de suiker tot een bleek, luchtig geheel. Voeg eieren en citroensap toe. Doe de gemalen amandelen erbij.
Verdeel het mengsel over de jamlaag. Strooi het amandelschaafsel erover. Zet 30 minuten in de oven tot de vulling goudbruin is en stevig in het midden. Bedek met aluminiumfolie als het te donker wordt.
Haal uit de oven en laat de cake afkoelen. Strooi er poedersuiker over en snij in rechthoekjes.
Chamia cake
Briouats met rozijnen en noten
Amandeltaartjes
Donuts met amandelen
Chocoladekistjes
Oliebollen met honing