Zoeken

Casablanca: sloop van huizen leidt tot woede

12 oktober 2024 - 19:40 - Marokko

©

Inwoners van de Avenue Royale en de oude medina in Casablanca protesteren tegen de lopende sloopwerkzaamheden. De lokale autoriteiten zijn onlangs begonnen met het slopen van huizen in het kader van het project ’Avenue Royale’. Dit heeft geleid tot woede en protesten onder de bevolking. De bewoners eisen een rechtvaardige oplossing voor hun huisvesting, die hun waardigheid respecteert.

De belangrijkste eis is het beschikbaar stellen van vervangende woningen voor degenen wier huis wordt gesloopt, melden bronnen binnen de coördinatie van de ’slachtoffers van het wanbeheer en de chaotische aansturing van het project Boulevard Royal’ aan Hespress. De onderhandelingen met de lokale autoriteiten liggen momenteel stil in afwachting van de resultaten van de vergadering met de wali van de regio Casablanca-Settat.

Lees ook: Casablanca start grootschalige sloopcampagne

De bewoners wijzen een voorstel af waarbij ze een cheque van 100.000 dirham zouden ontvangen om zelf een appartement te zoeken, aldus dezelfde bron. Het aanbod houdt in dat ze 100.000 dirham krijgen en vervolgens zelf een appartement moeten zoeken in het kader van een overheidsprogramma ter ondersteuning van de woningbouw. Dit programma verstrekt een soortgelijk bedrag, maar de bewoners moeten de rest van de financiering zelf regelen. De ontevreden bewoners eisen actie om gerechtigheid te krijgen en alternatieve oplossingen die hun waardigheid waarborgen.

Lees ook: Verwaarloosd Marhaba hotel in Casablanca gesloopt

De vertegenwoordigers van de gemeente Casablanca weigeren commentaar te geven. "Het project wordt begeleid door de autoriteiten van de wilaya en de gemeente heeft geen informatie over dit onderwerp", aldus een lid van het dagelijks bestuur. De gekozen functionarissen van de economische hoofdstad willen zich niet mengen in deze kwestie. De autoriteiten van de wilaya en de diensten van de prefectuur Anfa hebben hen vanaf het begin uitgesloten van de gesprekken die tot doel hebben rechtvaardige en bevredigende oplossingen voor iedereen te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team