Zoeken

Riad-eigenaar negeert wet en beschadigt andere panden in Marrakech

2 oktober 2024 - 13:50 - Marokko

©

In Marrakech is een klacht ingediend tegen de eigenaar van een riad die een illegale constructie op het dak heeft gebouwd. De constructie heeft schade veroorzaakt aan naburige pensions.

De directie van de getroffen riad in de wijk Mouassine, heeft een klacht ingediend bij de gouverneur van de regio Marrakech-Safi. Volgens de klacht heeft de eigenaar van het naburige riad in de nacht van 26 september een illegale constructie op het dak gebouwd, met medeweten van een lokale ambtenaar. Dit zou een flagrante schending zijn van de wet en de instructies van de gouverneur.

Lees ook: Richard Branson opent zes nieuwe riads bij Marrakech

De klacht benadrukt dat de eigenaar van het betreffende riad al eerder illegale bouwactiviteiten heeft uitgevoerd en dat er in het verleden al een sloopbevel was uitgevaardigd door de autoriteiten. Desondanks heeft hij opnieuw een illegale constructie op het dak gebouwd.

Lees ook: Verwaarloosd Marhaba hotel in Casablanca gesloopt

De directie van het getroffen riad eist een onderzoek naar de zaak en de aanstelling van een commissie om de feiten te onderzoeken. Ze willen dat de situatie wordt hersteld en dat de eigenaar zich houdt aan de goedgekeurde bouwplannen. De illegale constructie heeft ook het uitzicht vanaf het dak verpest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team